1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Уикенд на отворените врати в Източните Родопи

Уикенд на отворените врати в Източните Родопи

Събитието ще се състои на 26 и 27 април 2014 г.

Мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи отваря вратите си за гости и туристи на 26 и 27 април 2014 г. Българо-холандският проект ще представи резултатите от петгодишната си работа в района.

"Вратите си за вас отварят и сте добре дошли в двете моделни по проекта биоферми - „Дивата ферма“ в с. Горно поле и фермата в с. Тополово, „Тепавицата“ в с. Рабово, къщата за гости и винарна „Бакалница „Тракия“ в с. Поповец, първата в България биотаханджийница в с. Кондово, на туристическата атракция „Пътят на сиренето“ в с. Пелевун. „Тепавицата“ в с. Рабово, къщата за гости и винарна „Бакалница „Тракия“ в с. Поповец, първата в България биотаханджийница в с. Кондово, на туристическата атракция „Пътят на сиренето“ в с. Пелевун", заявяват организаторите.

Гостите ще може да посетят и Центъра на лешоядите в Маджарово, чиято експозиция наскоро бе обновена с помощта на НТЗ.

"Не пропускайте да видите и двете емблематични за проекта ни животни, които възвърнахме успешно в природата на Източните Родопи: дивите коне тарпани в с. Сбор, Крумовградско и зубрите в резервата „Студен кладенец“! Вижте и стадото каракачански коне край с. Костилково.

Елате да се насладите на природата на Източните Родопи и да опитате вкусните продукти на нашите биофермери. Уверете се с очите си какво постигнахме в НТЗ за пет години работа в този прекрасен район с финансовата подкрепа на Холандската пощенска лотария", подчертават в прессъобщение до медиите от Новото тракийско злато.

Вижте програмата в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.