1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Ботевград ще обсъдят изпълнението на екологичните проекти за града и региона

В Ботевград ще обсъдят изпълнението на екологичните проекти за града и региона

Изграждането на пречиствателната станция за отпадъчни води ще бъде финансирано по ОПОС

Министър Нона Караджова ще посети Ботевград по покана на кмета Георги Георгиев на 12 март 2010 г., петък. Срещата ще се състои в сградата на общината от 16,30 часа. Целта на посещението е да бъдат разгледано изпълнението на екологичните проекти за града и региона.

Ботевград е между първите три общини, които получиха покана от МОСВ да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма «Околна среда» /ОПОС/ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците. Общата стойност на проекта е 5 милиона и 600 хиляди евро. Община Ботевград пое ангажимент да актуализира прединвестиционните проучвания по проекта до края на март т.г. Депото за твърди битови отпадъци ще обслужва населението на общините Ботевград, Етрополе и Правец.

Бъдещото изграждане на пречиствателната станция за отпадъчни води на Ботевград с довеждащ колектор също ще бъде финансирано по ОПОС. Проектната готовност за изпълнението трябва да бъде осигурена до края на годината, като стойността на техническата помощ към общината е 1 милион и 250 хиляди лева.
След срещата министър Караджова ще направи изявление пред журналистите.

В рамките на посещението си в града министър Караджова ще бъде официален гост на церемония по откриването на регионалния офис на ПП ГЕРБ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.