1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Пловдив се проведе ВиК-а форум

В Пловдив се проведе ВиК-а форум

В рамките на двудневните дискусии бе споделен опита на японската страна при управлението на водните активи

Зам.-областният управител на Русе Веско Маринов и управителят на ВиК-а в града Сава Савов взеха участие в кръгла маса на тема "Устойчиво управление на водната инфраструктура в българските общини” и технически семинар "Технологии за рехабилитация на ВиК инфраструктура”. Домакин на форума бе Пловдив, пише sever.bg.

Целта на кръглата маса бе да се потърсят възможности за устойчивото развитие на ВиК-а мрежите в България с минимални щети върху пътната инфраструктура и екологията. В рамките на двудневните дискусии бе споделен опита на японската страна при управлението на водните активи, а участниците имаха възможността да се запознаят с възможностите и предимствата на безизкопните технологии, широко използвани в Япония за рехабилитация на ВиК инфраструктура.

В цял свят партньoрството между общините, правителството и ВиК операторите се разглежда като ключово за развитието на водния сектор.

Събитието премина под патронажа на кмета на община Пловдив инж. Иван Тотев и бе реализирано с подкрепата на Министерството на земите, инфраструктурата, транспорта и туризма на Япония. Организатор на кръглата маса бе Индустриален клъстер подземна инфраструктура /ИКПИ/.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.