1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В София се проведе семинар за обогатяване на средата в зоопарковете в България

В София се проведе семинар за обогатяване на средата в зоопарковете в България

Над 60 управители на зоологически градини са взели участие в обучението

Благодарение на съдействието на Министерството на околната среда и водите и зоологическата градина в София се проведе семинар за обучение и реализиране на планове за обогатяване на средата за всички животни в зоопарковете в България.

Темите, по които е дискутирано по време на семинара са: "Поведенческо управление и благосъстояние на животните” и "Обогатяване на средата”, също така са показани няколко презентации.

Над 60 управители на български зоопаркове са взели участие в обучението като някои са били заедно с екипите си от биолози и еколози. Семинарът бил открит от заместник министър Евдокия Манева, която пожелала успех на участниците. Важно е да се спомене, че в края на обучението всички са положили изпит. Участниците били разделени на групи и задачата им била да разработят реални ситуации, с които да покажат на колегите си някои полезни практики научени и придобити по време на семинара, пише sever.bg.

Управителят на зоопарка в Павликени Сезаин Мехмедов дал един от обичайните начини за подход към маймуните и правилното отношение и държание на служителя в зоопарка при храненето им. Всички присъстващи научили от примера му, че на маймуната трябва да се даде възможност да се потруди и да си заслужи храната, както е и в природата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.