1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В страната през изминалото денонощие са гасени 287 пожара

В страната през изминалото денонощие са гасени 287 пожара

Продължава погасяването на огъня в резерват „Соколна” в община Павел Баня

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” през изминалото денонощие гасиха 287 пожара, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Локализирани са големите горски пожари, които вчера горяха в община Белица, местността „Голо Бърдо“ в Радомир и общ. Дупница. Пожарна обстановка постепенно се нормализира. Продължава погасяването на огъня в резерват „Соколна” в община Павел Баня. Там горят около 200 декара сухи треви, храсти и участъци от широколистна гора. Теренът е силно пресечен, скалист и недостъпен за пожарна техника. Очаква се днес два вертолета на ВВС на Българската армия да се включат в гасенето.

Погасяват се участъци от локализирания пожар в община Белица, охраняват се районите в близост до селата Бабек, Лютово и Гълъбово. Пожарът в Крумовградско е локализиран още снощи, той засегна около 1000 декара сухи треви и храсти. Изгоряха осем необитаеми постройки. Няма пострадали хора.

Обявеното бедствено положение за махала Златолист е отменено тази сутрин. Пожарът между Велинград и Юндола също е овладян, горяха 15 декара млади насаждения и е предотвратено унищожаването на 100-годишна борова гора.

Пожарът в района на дупнишкото село Баланово е почти угасен. Огънят обхвана около 900 дка суха растителност, отпадъци и храсти. Снощи беше пресечен пътят на пожара към горския масив.

В районите на всички горски пожари, тази сутрин са подменени гасаческите екипи на ГДПБЗН. Продължава работата по гасенето на отделни огнища.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.