1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. В Япония продължават да ловят делфини

В Япония продължават да ловят делфини

Според природозащитници, всяка година умират 20 хиляди делфина, убити от човешка ръка

250 делфина са избити от японски рибари в залив край южния пристанищен град Тайджи. Сред убитите животни имало и бременни женски, както и новородени, алармиха природозащитници, предаде ДПА.

Преди това рибарите, изхранващи се от векове като китоловци, отделили най-хубавите животни, за да ги продадат на делфинариуми. Ловният сезон за делфини е започнал през септември, броят на убитите животни обаче не е известен, съобщават от кметството в Тайджи.

При продажбата на живи делфини цените стигат до 150 хиляди долара. Сред тазгодишния улов има и снежнобял делфин-албинос, споделят от защитната организация Sea Shepherd. За такива екземпляри цената може да достигне и половин милион.

Сред критиците на кървавия лов е и новата посланичка на САЩ в Токио, Каролин Кенеди. В Туитър тя сподели възмущението си от практиките на японските рибари. В отговор говорител на японското правителство заяви, че уловът на делфини бил част от риболовните традиции на местното население. Малките бозайници не попадат в забраната за улов на китове, която е в сила от 1986 година.

Според природозащитници всяка година във водите около Япония умират 20 хиляди делфина, убити от човешка ръка. Правителството в Токио определя специални квоти.

Вижте подробна информация в емисиите новини на АГРО ТВ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.