1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Вандали изпочупиха табели в Националния парк „Централен Балкан“

Вандали изпочупиха табели в Националния парк „Централен Балкан“

Нека всички, които милеят за природата, да не остават безразлични към подобни посегателства

Вандали изпочупиха и насякоха табелите от съоръжението на входа за Национален парк „Централен Балкан“  в м. „Заногата“, землище на с. Антон, парков участък „Клисура“. Изградените от Парковата дирекция информационни табели, представящи защитената територия и забраната за движение на моторни превозни средства, са унищожени по вандалски начин и с изключителна злоба, според служителите които установяват разрушената инфраструктура. Деянието е извършено с умисъл, предварително подготвени инструменти и с ясната цел да се изпочупят табелите.

Съмишленици, приятели на „Централен Балкан“, споделяме мрачната гледка на „подаръка“ за 25-годишнината  на Националния парк. Тъжно е, но това няма да ни спре в усилията да съхраним защитената територия. За случая ще сезираме компетентните органи.

Апелираме към всички, които милеят за природата, да не остават безразлични към подобни посегателства, да подават сигнали, снимков материал и кадри, показващи злонамерени деяния и техните извършители. Телефонът за подаване на сигнали е +35966801277 (всеки делничен ден от 8:00 до 16:30 ч.) и +359886090658  (в извънработно време). Сигнали могат да се изпращат и на електронна поща office@centralbalkan.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.