1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Във Велико Търново ще бъде създадено общинско предприятие „Горско стопанство"

Във Велико Търново ще бъде създадено общинско предприятие „Горско стопанство"

То ще стопанисва и опазва 50 000 декара гори

Да бъде създадено общинско предприятие „Горско стопанство", гласува на вчерашната си сесия Великотърновският местен парламент. Според предложението на кмета Даниел Панов то ще стопанисва, управлява, ползва и опазва 50 000 декара гори, на които общината е собственик. Новото предприятие ще ползва три от помещенията на дружество „Инвестстрой - 92", предаде Дарик радио.

Общо шест щатни бройки ще наброява персоналът на ОП „Горско стопанство". Управителят ще е лесовъд. С такова образование трябва да бъдат двама горски стражари и един ръководител участък. Предприятието ще се финансира от общинския бюджет, а всичките му приходи ще отиват в общинската хазна.

Създаването на „Горско стопанство" е наложително от години, тъй като наличният персонал в отдел „Управление и стопанисване на горски територии - общинска собственост" не достига за изпълнението на всички дейности. Към настоящия момент вече е изготвен регистър на общинския горски фонд по имоти и землища и за тях тече процедура на поетапно съставяне на актове за общинска собственост.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.