1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ветроходът на „Грийнпийс” Rainbow Warrior ще акoстира във Варна

Ветроходът на „Грийнпийс” Rainbow Warrior ще акoстира във Варна

Корабът ще подкрепи кампанията на „Грийнпийс” за чиста енергия

Kорабът на „Грийнпийс” Rainbow Warrior ще бъде на Морска гара, Варна в периода от 20 до 24 август. Визитата е част от Средиземноморското турне на ветрохода, който е посланик на визията на екологичната организация за енергийна [Р]eволюция. Rainbow Warrior ще обиколи 10 страни, като във всяка една ще подпомогне кампанията срещу използването на замърсяващите изкопаеми горива – въглища, нефт, шистов газ, съобщиха от организцията.

Във Варна корабът ще подкрепи кампанията на „Грийнпийс” за чиста енергия. Организацията ще представи възможностите за използване на възобновяеми енергийни източници на ниво домакинство и община.

Това е първият кораб на „Грийнпийс“ специално проектиран и построен за организацията – за да бъде възможно най-зелен и енергийно ефективен. Плава основно на вятър, като неговата 55-метрова А-образна мачта може да издържа много повече от традиционните мачти за същия тип кораби.

Еко-характеристиките на Rainbow Warrior включват: форма на корпуса, проектирана специално за изключителна енергийна ефективност; биологично третиране на отпадната и сива вода; третиране на вредните газове; най-високи екологични стандарти на всички двигатели; нотация за „зелен клас“ със „Зелен паспорт“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.