1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „Витоша ски” е нарушила клаузи на приватизационния договор

„Витоша ски” е нарушила клаузи на приватизационния договор

Снимка:

Фирмата не е инвестирала в подмяната на съоръженията

„Витоша ски” е задължена по силата на приватизационния договор да инвестира в подмяната на съоръженията на Витоша, съобщи адв. Свилен Овчаров от „Зелени адвокати”, като се позова на приватизационния договор, който Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП) е сключила с фирмата и с който коалицията „За да остане природа в България” разполага.

Овчаров допълни, че такива инвестиции досега не са правени, което е едно от нарушенията на приватизационния договор за три лифта на Витоша – от Симеоново до х. „Алеко”, от Драгалевци до Голи връх (лифта „Бай Кръстьо”) и лифта Копитото, който не работи от над 10 години, информира Investor.bg.

Фирмата е нарушила и клаузите за запазването на дейността на съоръженията, както и за поддържането на работни места, посочи Свилен Овчаров.

Андрей Ковачев от „Зелените” и адв. Овчаров допълниха, че в момента трябва да работи поне влека „Заека”, който е държавна собственост и през 2008 г. е отдаден под наем от тогавашната Държавна агенция за младежта и спорта на Българската федерация по ски.

Съоръжението обаче не работи и освен това е в лошо състояние. Така федерацията е нарушила договора за наем, според който организацията се задължава да го стопанисва добросъвестно, да не го отдава под наем на други лица, а съвместно да го ползва с „Витоша ски” за цялостното функциониране на съоръженията на Витоша.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.