1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Витоша ски": Прави се опит за скрита приватизация на Витоша

"Витоша ски": Прави се опит за скрита приватизация на Витоша

"Абсурдно е искането на еколозите за ново учредяване на право на строеж", посочва компанията в писмо до медиите

Собственикът на ски съоръженията на Витоша се обърна с открито писмо към медиите след срещата, посветена на Закона за горите в Комисията по земеделие и гори в Народното събрание.

В писмото от компанията уточняват, че те закупили чрез държавна и общинска приватизация лифтове на територията на Природен парк "Витоша”. "Тези съоръжения са наша собственост и по закон притежават право на строеж. Абсурдно е искането на еколозите за ново учредяване на право на строеж", се казва в писмото.

"Противопоставяме се на опитите на неправителствените екологични организации, които искат в текстовете на закона да се създаде възможност за скрита приватизация на незаконни обекти в Природен парк "Витоша”, които компетентните органи вече са установили. Това е груб опит за приватизация и не спомага по какъвто и да е начин за подновяване на съоръженията", допълват още от "Витоша ски".

Компанията също така заявява, че има желание да подмени всички съществуващи съоръжения. Но това може да стане само при стриктно спазване на законите, а не на всяка цена и в нарушение на тях. От "Витоша ски" смятат, че еколозите настояват за закон, който ще отблъсне инвеститорите и на тази основа те не могат да постигнат консенсус с организациите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.