1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Времето през останалата част от април и май ще бъде прохладно и променливо

Времето през останалата част от април и май ще бъде прохладно и променливо

Германски метеоролог очаква температурите да бъдат отчасти под нормалното с чести валежи, особено в Северна и Централна Европа

Времето през останалата част от април и май ще бъде прохладно и променливо в Западна, Северна и Централна Европа, съобщи германският метеоролог Георг Мюлер и допълни, че причината е ниското налягане в региона, предаде Ройтерс.

Мюлер съобщи, че очаква температурите да бъдат отчасти под нормалното с чести валежи, особено в Северна и Централна Европа, а във Великобритания няма няма да има обилни валежи, така че сушата вероятно ще продължи до края на пролетта, пише БГНЕС.

Мюлер работи за Point Carbon, компания на Томпсън Ройтерс, която предоставя данни за пазара на енергия, природен газ и въглероден диоксид. Прогнозите отпреди четири седмици за необичайно топъл юни за момента не се променят, но са по-малко категорични, отколкото предишните прогнози, отбелязва метеорологът.

Колкото до лятото "юли и август ще бъдат променливи с близки или малко над нормалните температури и близо до нормалните количества валежи както в Северна Европа, така и в останалата част от континента. За момента няма ясни знаци за много над нормалните температури и за продължителна суша", уточни Мюлер.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.