1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Всички водоеми на територията на Варненска област са проверени

Всички водоеми на територията на Варненска област са проверени

Потенциално опасни са 15 микроязовира и язовира

Всички водоеми на територията на Варненска област са проверени. Това съобщи зам.-областният управител на Варненска област Пламен Манушев, цитиран от радио „Фокус”. Комисия е проверила всички 99 язовира и микроязовира на територията на областта и е представила доклад в областна администрация. Комисията е оценила в протокол като потенциално опасни 15 микроязовира и язовира.

По думите на Пламен Манушев по-сериозен проблем има единствено с язовира в село Страхил, община Вълчи дол, където изпускателят е затлачен и трябват сериозни финансови средства, за да бъде ремонтиран. В момента общината не разполага с необходимите средства, затова са предприети организационни мерки. Язовирът се поддържа наполовина пълен с вода и дори при прогнози за много сериозни дъждове, той не може да запълни целия си обем.

„Язовирите ще бъдат обходени още веднъж, за да имам лични впечатления какво може да се случи. Смятам, че няма да допуснем ситуация като в село Бисер, където миналата година при наводнение загинаха и хора”, коментира Пламен Манушев.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.