1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Втора работна среща за Националния план за действие по изменение на климата 2013 – 2020 г.

Втора работна среща за Националния план за действие по изменение на климата 2013 – 2020 г.

В нея участие ще вземе заместник-министър Евдокия Mанева

Заместник-министър Евдокия Mанева ще участва във Втората работна среща за Националния план за действие по изменение на климата 2013 – 2020 г.

Участие в срещата ще вземат представители на седем министерства, всички ресорни държавни агенции, както и представители на бизнеса, браншови и съсловни организации. Участието си потвърдиха и представители на НПО - членове на Коалицията за климата, експерти, научни работници от БАН и няколко университета, представители на 10 общини и 4 областни администрации.

Работната среща ще започне в 9.00 часа с представяне на енергийно-ефективен макет „Ефективност на енергоспестяващите крушки – завъртете сами”, постановката е с велоергометър и два вида електрически крушки – обикновени и енергоспестяващи, чрез завъртане на педалите на велоергометъра се онагледява и съпоставя консумацията на енергия за различните видове електрически крушки.

В 9.30 часа срещата ще бъде официално открита от заместник-министъра на околната среда и водите Евдокия Манева и от първия секретар на Посолството на Кралство Норвегия в България-Дагфрид Хьиордхол. Резултатът от работната среща ще бъде общото разбиране за мерките по сектори, които ще залегнат в Националния план за действие по изменение на климата 2013 – 2020 г.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.