1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. WWF ще представи горската си програма и образователни инициативи на изложението Зелени дни

WWF ще представи горската си програма и образователни инициативи на изложението Зелени дни

Вековните гори у нас са вече само около 4%

Къде са вековните гори в България, какво е нужно за опазването им и как то допринася за местната икономика, както и новаторски опит от въвеждането на природозащитно учебно помагало в над 300 училища ще споделят експертите на WWF, днес 10 май от 13:30 ч. на изложението Зелени дни 2014 в Княжеската градина (паметника на Съветската армия).

Вековните гори са се развивали стотици години без човешка намеса, но вече само около 4% в България. Те са последните кътчета дива природа, където наблюдаваме всички фази от развитието на естествените гори. Тези гори съхраняват изключително биологично разнообразие, като над 50 % от горските растителни и животински видове са привързани именно към тях.

Нели Дончева и Александър Дунчев, горски експерти на WWF, ще са на разположение на изложението с актуална информация за местата, на които се останали последните вековни гори у нас. WWF ще разкаже и за своята работа за устойчиво управление на горите. Представянето ще бъде илюстрирано с прожекция на филма „Непознатите гори“.

Продължава и разпространяването на учебния комплект „Черноморска кутия“ в училища в цялата страна. Гостите на щанда на WWF ще имат възможност да се включат в различни игри, част от образователната инициатива, предназначена за ученици от 9 до 12 годишна възраст.

Около 700 броя от Черноморската кутия вече са раздадени в над 300 училища от областите София, Пловдив, Варна, Бургас, Видин, Плевен, Русе, Стара Загора и Силистра. Над 200 учители бяха обучени да прилагат учебния наръчник и да предизвикат интерес сред децата по темата Черно море. Предстои и детски конкурс посветен на Черно море, за който също ще можете да научите повече по време на изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.