1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Йорданка Фандъкова: Бюджетът на "Екоравновесие" е оптимизиран

Йорданка Фандъкова: Бюджетът на "Екоравновесие" е оптимизиран

Снимка:

Това се дължи на засиления контрол в дружеството и спирането на изтичане на средства, според кмета на София

За законови промени, които да забранят отглеждането на кучета извън дома на стопанина, ще настоява кметът на София Йорданка Фандъкова. В момента законът позволява да има така наречените кучета под надзор. При него човек може да осинови куче и да го гледа извън дома си. Кметът на София посочи пред Нова телевизия, че има случай, при който жена е осиновила 114 кучета.

По думите на Фандъкова в Западна Европа един човек не може да осинови повече от две четириноги. Темата за бездомните кучета дойде отново на дневен ред, след като професор Ботьо Тачков беше нахапан от глутница бездомни псета в квартал "Малинова долина".

Проблемът с бездомните кучета не е само в София, но и на много други места. Фандъкова обясни, че има силното желание да се справи с него, но това изисква време и не може да стане за година. Кметицата не можа да си спомни каква сума е платила Столична община на нахапаните от бездомни кучета граждани. Тя посочи, че във всеки случай цифрата не е малка.

По думите й трябва да се изгради приют за бездомни кучета в столицата. За него обаче няма да бъдат платени 6 млн. лева, както пишат някои медии, обяви тя. Фандъкова разкри, че е поискала облекчаване на изискванията за отглеждане на животни в приют, поставени от министерството на земеделието.

"Така в един приют ще могат да се отглеждат 800-900 кучета, а не както досега само 500", каза тя. Храната за един ден пък ще струва около 50 стотинки на куче. Столичният кмет се похвали, че бюджетът на "Екоравновесие" е оптимизиран.

Според Фандъкова това се дължи на засиления контрол в "Екоравновесие" и спирането на изтичане на средства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.