1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За ефективно управление на отпадъците настоява министърът на околната среда и водите

За ефективно управление на отпадъците настоява министърът на околната среда и водите

Снимка:

Нужна ни е подкрепа за опазване на биоразнообразието, обяви Михайлова

Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пое пред недоволните граждани, протестиращи пред хотел „Шератон“ преди началото на форума „Преминаване към ресурсно-ефективна зелена икономика в региона на река Дунав“, ангажимент да се извършат проверки във връзка с исканията им. Част от протестиращите граждани обясниха, че са бенефициенти по програми, свързани с околната среда. Ако има нарушения, служителите на министерството ще понесат последиците си, обеща Михайлова.

„Всички секторни политики трябва да отчитат климата и опазването на природата, заяви Искра Михайлова в залата по време на конференция. Тя уточни, че в бъдещия планов период имаме няколко основни направления, които са свързани с ресурсната ефективност и използване на водните ресурси, ефективно управление на отпадъците и превръщането им в ресурс и ефективна подкрепа за опазване на биоразнообразието.

„Амбициозно е като приоритети, не е никак малко, като реализация предстои да обсъждаме и с гражданското общество бъдещия планов период,“ изтъкна Михайлова.

Тя посочи още, че разделното събиране на отпадъци е сред целите на МОСВ. „Ще положим максимално усилие да ускорим този процес и да намалим обема на депонирания общ отпадък.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.