1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За изграждането на съвременен зоопарк в Разград частна фирма е готова да вложи над 1 млн. лв.

За изграждането на съвременен зоопарк в Разград частна фирма е готова да вложи над 1 млн. лв.

Снимка:

Амбицията е зоологическата градина да бъде включена в туроператорските маршрути

Дружеството "Брилянт - Слънчев бряг" - Свети Влас е готово да вложи 1 500 000 евро за изграждането на съвременен зоопарк в Разград, отговарящ на европейските и световни изисквания, съобщи БТА.

Общинският съветник от ГЕРБ Петър Василев е внесъл докладна записка, с която предлага да се отдаде на концесия зоокътът и допълнителен терен от 60 декара в северната част на Градския парк. Предложението е свързано с инвестиционното намерение на "Брилянт - Слънчев бряг", което предвижда зоопаркът да е част от комплекс от атракциони и обекти за бързо хранене.

Предвидено е клетките за животните да бъдат от прозрачен материал, а в тях да има кътове с шумоизолация, за да се осигури спокойствието на обитателите. Ще бъде изграден и Спасителен център за конфискувани животни в риск, иззети от нерегламентирани търговци. Освен това е планирано изграждане на трасета за фотосафари и организиране на групи от ученици, които да разширяват познанията си за дивите животни. Ще бъдат разкрити от 60 до 80 нови работни места, обещава инвеститорът.

Амбицията му е зоопаркът да бъде включен в туроператорските маршрути и да бъде посещаван и от чужденци. Изграждането на такова, нямащо аналог в близките големи градове съоръжение, ще привлече посетители и от близките на Разград области - Търговище, Русе, Шумен, Силистра, се казва още в докладната записка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.