1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За пети пореден път в България ще бъде отбелязан Националният ден на природните паркове

За пети пореден път в България ще бъде отбелязан Националният ден на природните паркове

Тазгодишната инициатива предвижда почистване на местата за отдих

На 09 юни 2011 г. (събота) дирекциите на 11-те Природни парка на България към Изпълнителната агенция по горите ще се включат в отбелязването на Националния ден на природните паркове, съобщиха от пресцентъра на ИАГ.

Очаква се хиляди доброволци да вземат участие в тазгодишната инициатива, която предвижда почистване, подобряване и обновяване на инфраструктурата, маркировката на маршрутите и местата за отдих в защитените природни кътчета на страната.

За доброволците са осигурени транспорт до местата за почистване, чували, ръкавици, материали за ремонт. Също така е организирано и извозването на събраните отпадъци. Дирекциите на парковете са се погрижили и за доброто настроение на участниците. Ще бъдат организирани различни викторини, игри и забавления.

Природните паркове "Беласица", "Българка", "Витоша", "Врачански Балкан", "Златни пясъци", "Персина", "Рилски манастир", "Русенски Лом", "Сините камъни", "Странджа" и "Шуменско плато" са най-посещаваните защитени природни територии в България. Всяка година те посрещат милиони посетители, някои сред които за съжаление замърсяват и разрушават красивата и уникална природа на страната ни.

Повече подробности за Националния ден на природните паркове може да намерите в рубрика Прояви на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.