1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. За втора поредна година МОСВ ще отличи най-зелен град в България

За втора поредна година МОСВ ще отличи най-зелен град в България

Редуцираните емисии парникови газове и осъществените мерки за енергийна ефективност ще са основният критерий при номинирането

Редуцираните емисии парникови газове и спестената енергия в резултат от осъществени мерки за енергийна ефективност от общините ще са основният критерий при номинирането  на градовете в категорията „Най-зелен град” в последния етап от Националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.  

С цел да бъде спазено изискването за равнопоставеност и обективност, Министерството на околната среда и водите извършва проучване на изпълнените общински проекти, финансирани от фонд „Козлодуй”, Националния доверителен екофонд и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. След преглед на събраната информация ще бъде излъчен градът победител.

Ако някоя община е подготвила и изпълнила проект със собствени средства, който отговаря на основния критерий – редуцирани емисии парникови газове и спестена енергия в резултат от осъществени мерки за енергийна ефективност, тя може да кандидатства за класиране в категорията „Най-зелен град”, като изпрати информацията до 10 декември 2012 г. на e-mail: ope@ moew.government.bg

Министерството на околната среда и водите провежда Националната кампания „Зелена България” за втора поредна година. Отличените в категорията „Най-зелен град” ще бъдат наградени на съвместна церемония с Дарик радио на 12 декември 2012 г., от 12,12 часа в музея «Земята и хората».

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.