1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зам.-министър Ренета Колева обсъди депозитната система с представители на браншови организации

Зам.-министър Ренета Колева обсъди депозитната система с представители на браншови организации

Срещата е във връзка с рециклирането на опаковки

Зам.-министърът на околната среда и водите Ренета Колева се срещна с представители на браншови организации във връзка с рециклирането на опаковки и възможностите за въвеждане на депозитната система в България.

„За България е важно достигане на целите за рециклиране, заложени към страните в ЕС, и съответно намаляване на депонирането. Въвеждането на депозитната система е стъпка именно в тази посока“, каза зам.-министър Колева. Участниците в срещата дискутираха критериите при избора на най-ефективния и работещ модел за въвеждане на депозитната система, като се отчетат интересите на всички заинтересовани страни. Обърнато бе внимание и на т. нар. „пътна карта“ по отношение на възможните срокове, необходими за въвеждането на депозитната система на национално ниво.

В срещата днес участваха представители на БСК, Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки, Съюза на пивоварите, Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация, Сдружението за модерна търговия и Браншова организация „Полимери“, както и експерти от дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в МОСВ.

Всички участници отново се обединиха за продължаване усилията по въвеждане на депозитната система в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.