1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Заместник-министър Петър Димитров се включи в почистване на „Болата“

Заместник-министър Петър Димитров се включи в почистване на „Болата“

Събраните отпадъци в рамките на инициативата са предимно от битов характер

„Хабитатът на Черно море е уникален в световен мащаб и трябва да се опазва, тъй като всяко изменение в околната среда му влияе негативно. Всички ние трябва да допринасяме за грижата към този воден басейн“. Това каза заместник-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който заедно с експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район” и 60 доброволци участва в почистването на местността ”Болата”.

Петър Димитров

„Включваме се с огромно желание в тази кампания. Подобни инициативи напълно отговарят на приоритетите на Министерството на околната среда и водите“, допълни той. И напомни, че трябва да опазваме природното наследство и за следващите поколения. „Целта на тези мероприятия е да възпитаваме младите, че природата трябва да се опазва и положителният ефект от тях е, че те дават резултат. С всяка изминала кампания – не година, а кампания, отпадъците стават все по-малко и по-малко“, убеден е Петър Димитров.

Събраните отпадъци в рамките на инициативата са предимно от битов характер - пластмасови бутилки, части от въжета и угарки. Доброволците събраха общо 50 чувала с отпадъци. За извозването им се погрижиха от Община Каварна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.