1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна изграждането на Посетителски информационен център в Самоков

Започна изграждането на Посетителски информационен център в Самоков

Обектът трябва да бъде завършен до края на месец октомври 2015 г.

 

Центърът ще информира посетителите за природните ценности на Национален парк „Рила”,ще дава полезна информация за маршрутите, местата за отдих и правилата за поведение в защитената територия. Обектът трябва да бъде завършен до края на месец октомври 2015 г..

Заместник – министърът на околната среда и водите  Бойко Малинов участва в церемонията по първа копка на Посетителски информационен център в град Самоков.

Строителството на центъра  е част от изпълнението на дейност „Посетителска инфраструктура и капитално строителство“ по проект „Устойчиво управление на Национален парк Рила I – ва фаза“, с обща стойност 17 609 845,96 лв., финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България, чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013г.”.

Центърът  ще има зали за  презентации и обучения на организирани групи посетители, както и обособени места за експозиции и интерактивни образователни модули с  тематична насоченост, свързани с уникалната природа на НП „Рила”. В него ще работят експерти по интерпретация и екологично образование.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.