1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започна регистрацията за поредното издание на инициативата „Училища за жива планета“

Започна регистрацията за поредното издание на инициативата „Училища за жива планета“

Срокът за подаване на документи е 9 юли 2013 г.

Стартира регистрацията за поредното издание на инициативата на международната природозащитна организация WWF и фондация ERSTE „Училища за жива планета“. В състезанието могат да участват класове ученици от седми до десети клас от България, Австрия, Хърватия, Чехия, Унгария, Молдова, Румъния, Сърбия, Словакия и Украйна.

В рамките на инициативата, участниците разработват природозащитен проект по една от следните теми: „Дунав - Европейската линия на живота”, „Екологичен отпечатък -глобални ефекти на потреблението” и „Активно гражданство - бъди активен и мотивирай останалите”.

„С инициативата „Училища за жива планета“ ние искаме да покажем на младите хора как активно да опазват околната среда и по този начин да определят бъдещето си“, коментира Барбара Таушер, ръководител на програмата за екологично образование на WWF Австрия.

Срокът за подаване на документи за участие в „Училища за жива планета“ е 9 юли 2013 г. Повече информация и регистрационна форма може да бъде намерена на  www.wwf.at/esfalp.

„Училища за жива планета“ ще стартира с едноседмична академия за ученици и учители, посветена на устойчивото развитие. Тя ще се проведе в периода 27 септември - 2 октомври 2013 г. в Австрия. Там участниците ще могат чрез лекции и различни дейности да се запознаят в детайли с основните теми на конкурса. След това, до края на учебната година, учениците ще имат време да развият и осъществят своите природозащитни проекти. Идеите и реализациите ще зависят изцяло от тяхната креативност, като няма ограничение във формата или типа на изявите.

По време на учебната година развитието на отделните проекти ще бъде представяно на онлайн платформата: http://schools.foralivingplanet.eu. Там участниците ще публикуват дневници на своята работа, ще качват снимки и видео материали и ще обменят опит.

През юни 2014 г. участниците в инициативата отново ще се съберат, този път в Румъния, за финала на проекта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.