1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Започва обществено обсъждане на планове за управление на резервати на територията на РИОСВ-Хасково

Започва обществено обсъждане на планове за управление на резервати на територията на РИОСВ-Хасково

Проявата се осъществява по проукт финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.

Днес, 31 март стартира обществено обсъждане на проекти за планове за управление на поддържани резервати „Женда”, „Борака”, „Боровец” и „Чамлъка”. Обсъждането се осъществява в рамките на проект „Реализиране на дейности по опазване, поддържане и възстановяване на местообитания и популации на видове на територията на резерват „Вълчи дол” и поддържани резервати „Женда”, „Борака”, „Боровец” и „Чамлъка”. Бенефициент е Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Хасково. Проектът е финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”.

Общественото обсъждане ще се състои от 10:00 часа в сградата на Регионалната дирекция на горите в Кърджали. Съгласно законовата уредба проектите на планове за управление на защитени територии ще се внесат в Министерството на околната среда и водите.

Очакваните резултати от реализацията на проекта са опазване и дългосрочно устойчиво управление на резерватите, възстановяване и подобряване на посетителската инфраструктура чрез поставяне на информационно-указателни табели, оформяне и маркировка на туристическите пътеки, монтиране на беседки. Акцент е повишаване на обществената ангажираност и информираност в полза на съхраняване на уникалното биологично разнообразие в резерватите  чрез образователни дейности. Друга основна цел на проекта е възстановяване на местообитанията на черен бор и на популациите на белоглав, египетски и черен лешояд чрез изграждане на площадка за изкуствено подхранване.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.