1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Жозе Мануел Барозу ще се присъедини към среща, посветена на изработването на Дунавска стратегия на ЕС

Жозе Мануел Барозу ще се присъедини към среща, посветена на изработването на Дунавска стратегия на ЕС

Срещата ще се състои на 8 ноември в Букурещ

Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще пристигне в Букурещ на 8 ноември, за да се присъедини към среща, посветена на изработването на Дунавска стратегия на ЕС, пише Медиафакс. Според Виорел Аределеану, който е национален координатор на Дунавската стратегия на ЕС, Барозу ще се присъедини към представителите на 14 страни на последната среща, преди окончателното приемане на стратегията от Европейската комисия.

Изработването на стратегията започна на 19 юни, 2009 година, когато страните от Европейския Съвет призоваха Европейската комисия да изработи стратегия за територията на и около река Дунав. Тя ще бъде финализирана до декември, 2010 година, и ще започне да бъде прилагана в началото на 2011 година, по време на председателството на Унгария на ЕС.

Река Дунав пресича десет страни, шест от които са държави членки на ЕС - Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Румъния и България. Целта на Дунавската стратегия на ЕС е да се насърчат опитът и добрите практики между ключови участници от страните по поречието на река Дунав.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.