1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Зинаида Златанова: Промяната на климата е водеща тема в ЕС

Зинаида Златанова: Промяната на климата е водеща тема в ЕС

Снимка:

Целта на Европейския съюз е преминаване към нисковъглеродна икономика с максимално ефективно използване на природните ресурси

Промяната на климата е водеща тема в Европейския съюз. Това каза Зинаида Златанова - ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, на откриването на национален форум на тема „Климатични предизвикателства пред управлението на водите и земеделието в България”. Със събитието се отбелязва Световният ден на водата, който се чества днес и Световният ден на метеорологията – 23 март.

„Целта на ЕС е преминаване към нисковъглеродна икономика с максимално ефективно използване на природните ресурси. Климатът е тема, която изисква сериозен подход от страна на научните среди и всички институции”, каза Златанова.

Организатори на форума са Представителство на Европейската комисия в България, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните и Национален институт по метеорология и хидрология при БАН.

На конференцията присъстват министърът на околната среда и водите Нона Караджова, доц. д-р Георги Корчев - генерален директор на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, зам.-министърът на земеделието и храните Георги Костов, както и представители на неправителствени земеделски и екологични организации. Специален гост на форума е акад. Никола Съботинов – председател на БАН.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.