1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. АГРО ТВ търси най-вдъхновяващ биофермер

АГРО ТВ търси най-вдъхновяващ биофермер

Гледайте най-новото предаване „Био-то: Можем ли повече“ с премиера на 3 септември от 19 ч

 

„Био-то: Можем ли повече“ е най-новото месечно предаване в ефира на АГРО ТВ, което стартира на 3 септември. В 10 епизода ще ви представим 10 вдъхновяващи биопроизводители. Идеята е да се популяризират земеделските практики, опазващи околната среда, и да се даде кураж на повече производители да започнат да ги практикуват. Също така – да се насърчи консумацията на биохрани. Още повече – имаме да постигаме важна цел – увеличаване на площите с биологично сертифицирани култури. Развитието на биоземеделието е част от Зелената сделка и от така важната за Европа стратегия „От фермата до трапезата“.

Първият участник в предаването е Мирослав Пешовски, който отглежда биоплодове и биозеленчуци със семейството си в село Лик, обл. Враца. Освен биологично сертифицирано, стопанството е енергийно независимо, а управлението на оранжериите става с помощта на дигитални технологии. Европейска подкрепа семейството получава от ПРСР чрез изпълнението на инвестиционни проекти. Късата верига на доставка е най-точният и верен път до потребителя, смята Мирослав. Повече за иновативната ферма – гледайте в първия епизод на предаването „Био-то: Можем ли повече“ само по АГРО ТВ.

В следващите два епизода гостуваме на биопчелар и производител на биомалини.

През лятото на 2022 г. зрителите на АГРО ТВ ще имат възможност да гласуват за най-вдъхновяващ биопроизводител.

Предаването за биоземеделие е част от дейностите по проект „ОСП – научи повече“, който се изпълнява от АГРО ТВ, съвместно с интернет сайта АГРО.БГ и сп. АгроКомпас, с финансовата подкрепа на IMCAP програмата на ЕС.

Търсете информация за ОСП в специално брандираните рубрики в двата сайта, в интернет бюлетина на сайта АГРО.БГ и в мобилното приложение на АГРО ТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.