1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. ЕП отбеляза 60-тата годишнина на ОСП

ЕП отбеляза 60-тата годишнина на ОСП

Агрокомисар Януш Войчеховски призова за адаптиране на ОСП към настоящите и бъдещите предизвикателства

 

При откриването на пленарната сесия в Страсбург Европейският парламент отбеляза 60-ата годишнина от публикуването на първия регламент за Общата селскостопанска политика. В началото на церемонията, председателката на парламента Роберта Мецола припомни, че Общата селскостопанска политика е трансформирала Европа и че европейските продукти са помогнали за изхранването на света. Въпреки това тя подчерта също, че предстоят предизвикателства като нуждата от млади фермери, гарантиране на качеството на продуктите и устойчивост на производствения процес.

Роберта Мецола отдаде и почит на всички хора, които стоят зад успеха на Общата селскостопанска политика. "Стопаните, техните семейства и всички други, които полагат огромни усилия в нивите са истинските разказвачи на тази успешна история", изтъкна тя.

В своето изказване агрокомисар Януш Войчеховски призова за адаптиране на ОСП към настоящите и бъдещите предизвикателства.

Председателят на комисията по земеделие и развитие на селските райони Норберт Линс завърши церемонията, като благодари на европейските фермери за техните усърдни усилия да осигурят храна на рафтовете. Той обаче предупреди и за опасността от криза на доставките на прага на Европа - в Украйна и в Северна Африка. Поради това Линс призова за бързи действия за гарантиране на продоволствена сигурност, устойчивост и достъпност на достойна храна в бъдеще.  

Превод: Алеко Дянков

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.