1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП - научи повече
  4. Стартира приемът по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

Стартира приемът по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“

Приемът е насочен към инвестиции за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост

 

Със заповед на ръководителя на Управляващия орган на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. заместник-министър Георги Събев стартира приемът по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“. Общият размер на бюджета, предвиден по процедурата, възлиза на над 387 млн. лева. Проектни предложения могат да бъдат подавани до 17.30 часа на 17 декември 2021 г.

Приемът е насочен към инвестиции за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Чрез подмярката ще се стимулира  по-добро използване на факторите за производство, въвеждане на нови продукти и подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост.

Пълният пакет документи по процедурата е публикуван на интернет адреса на Министерството на земеделието, храните и горите: www.mzh.government.bg и в ИСУН 2020.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.