1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Комисията по земеделие на ЕП ще реформира ОСП

Комисията по земеделие на ЕП ще реформира ОСП

Очаква се до 19 септември тя да реши дали да предаде текстовете на ЕП

 

Комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент постигна съгласие да предаде трите доклада за реформата на Общата селскостопанска политика. Ще бъде внесено и промененото виждане за бюджета за 2020 г. в Комисията по бюджет.

Комисията иска да й се даде възможност да работи по реформата на Общата селскостопанска политика на ЕС. Тя изготви доклади за Регламентите за Стратегическите планове на ОСП и Общата организация на пазарите, както и относно финансирането, управлението и мониторинга. Те бяха взети под внимание при формулиране на новите цели на програмата.

Комисията избягва рестартиране на законодателната процедура от самото начало. Искането за запазване на трите доклада ще бъде изпратено до Конференцията на председателите на комисии, която ще се проведе на 17 септември, след което от там ще го изпратят на Председателската конференция. Очаква се до 19 септември тя да реши дали да предаде текстовете на ЕП или да поиска от новата Комисия по земеделие да започне отново работа по тях.

В случай, че докладите бъдат допуснати в пленарна зала, една или повече политически групи могат да поискат да върнат изготвените становища обратно в Комисията по земеделие. Това ще позволи на новите членове на ЕП да внесат изменения и да адаптират текста. В противен случай депутатите ще имат шанс да внесат изменения в пленарна зала, съгласно обичайната законодателна процедура. Следващата среща на Комисията е насрочена за 25 и 26 септември.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.