1. Начало
  2. Новини
  3. ОСП от полза за всички нас
  4. Определени са ставките за обвързано подпомагане за животни за 2020 г.

Определени са ставките за обвързано подпомагане за животни за 2020 г.

Ставката за млечни крави под селекционен контрол е в размер на 630,74 лв. на животно

 

Със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева са определени ставките за обвързано подпомагане за животни за 2020г. Ставката за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за биволи е 463,94 лв. на животно за първите 50 допустими за подпомагане животни и 371,15 лв. за над 50-тото допустимо животно. Размерът на ставката за едно допустимо за подпомагане животно по Схемата за обвързано подпомагане за месодайни крави под селекционен контрол е 162,14 лв. за първите 50 животни (включително). За над 50-тото допустимо за подпомагане животно, ставката е в размер на 129,71 лв.

Ставката  за млечни крави под селекционен контрол е в размер на 630,74 лв. на животно за първите 50 животни (включително) и 504,59 лв. на животно за над 50-тото допустимо животно.
По схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и/или кози-майки под селекционен контрол и тези за месодайни крави и/или юници и млечните крави предстои да бъдат издадени заповеди за определяне на ставките за подпомагане.  

Държавен фонд „Земеделие“ ще извърши всички плащания по схемите за обвързано подпомагане за животни през следващата седмица.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.