1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Млади фермери – побързайте!

Млади фермери – побързайте!

Приемът по подмярка 6.1 е до 6 януари 2023 г.

 

Изтича крайният срок

Тече кампания по приемане на проекти по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители“ от ПРСР 2014-2020 г.

„Работим усилено по изготвянето на безплатни бизнес планове за всички млади фермери, които желаят да участват по подмярката. Подкрепяме ги и те трябва да знаят, че не е толкова страшно, колкото изглежда. Ние от НССЗ от цялата страна сме на тяхно разположение. Заявления могат да се подават във всеки областен офис на НССЗ.“, заяви Светослава Диева, експерт от НССЗ – Ловеч.

Размерът на бюджета, определен по настоящата процедура, е близо 30 млн. лева, като около 49 хил. лева е помощта, предназначена за един млад фермер.

От 2023 г. – по-засилена подкрепа

През новия програмен период също се предвижда интервенция, насочена към младите фермери. Тя ще е с увеличен бюджет. Предвидено е помощта да е в размер на 30 хил. евро.

„В новата ОСП ще бъде акцентирано на младите фермери и посредством специална схема, наречена „Допълнително подпомагане на доходите за млади земеделски стопани“, с индикативна ставка приблизително от 100 евро на хектар за всички допустими площи на младите земеделски стопани“, каза Светослава Диева, експерт в НССЗ-Ловеч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.