1. Начало
  2. Новини
  3. От фермата до трапезата
  4. Нов приоритет при кандидатстването по подмярка 6.1

Нов приоритет при кандидатстването по подмярка 6.1

Очаква се приемът за младите фермери да стартира през есента

 

Тази есен се очаква да стартира прием по подмярка 6.1 за подпомагане на стопанствата на млади фермери. По-големи шансове проектите им да бъдат одобрени имат кандидатите, които са с образование в областта на селското стопанство. Също така – кандидати, които предложат проекти, осигуряващи устойчиво развитие на стопанството; проекти за биоземеделие, както и такива, които допринасят за устойчиво цифрово и икономическо възстановяване, което е нов приоритет. И не на последно място – проекти, които осигуряват устойчива заетост.
 
Бизнес планът трябва да показва жизнеспособност на стопанството, поддържане на икономически размер не по-малък от 8 000 евро СПО към датата на второто плащане. Задължително условие е увеличение на икономическия размер с минимум 4 000 евро СПО също към датата на второто плащане. 
ProektCap1
 
Задължително е преминаването на обучителни курсове в сферата на земеделието – най-малко 150 часа и задължително трябва да се направи инвестиция в материални или нематериални активи на стойност най-малко 700 лв., съобщи Ирена Топалова - главен експерт координатор на ТОО на НССЗ – Перник. 
Субсидията на един бенефициент е 25 хиляди евро. Безплатно изготвяне на проектните предложения традиционно извършва НССЗ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.