1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. „Агрион“ с дигитална революция в покупката и отдаването на земи

„Агрион“ с дигитална революция в покупката и отдаването на земи

Най-голямата компания за управление на поземлена собственост вече е в орбитата на Земеделие 4.0

Представете си как дрон води трактори из полето, а фермерите наемат земя, без дори станат от удобните си фотьойли?  

Звучи като приказка от бъдещето, но това е дигиталната реалност за най-голямата компания за управление на поземлена собственост „Агрион“.

От няколко години дружеството активно работи върху цифровизацията на всички свои услуги – от покупката, през отдаването под наем, до производството, в което постоянно се внедряват най-новите технологии.

Преди 10 години „Агрион“ наложи нов стандарт в професионалното управление на земеделски активи, което изведе „на светло“ целия пазар на земеделски терени.

Дружеството първо комбинира успешни финансови продукти с традиционните сделки по покупко-продажба на терени. Това превърна „Агрион“ от контрагент в истински партньор на фермери и арендатори.

През 2023 г. „Агрион“ вдига летвата още по-високо - целта е дигиталното земеделие.

През сайта на „Агрион“ www.agrion.bg вече могат да се извършват почти всички услуги, които компанията предлага – покупка, отдаване под наем или консултация за цената на земята.

Ако сте решили да продавате или просто да разберете цената на земята си, можете да направите това на http://www.agrion.bg/bg/request/sell, без това да ви струва нищо.

 „С безплатните оценки искаме да помогнем на собствениците на земеделски земи да добият реална представа за пазарната оценка на активите им и каква цена да очакват, ако решат да продадат имота си“, казват от ръководството на дружеството.

Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.

Отдаването на земя под наем също е почти изцяло дигитализирано. Това означава, че фермерът може да си хареса имот, да го наеме и дори да плати.

За допълнително улеснение, на сайта са публикувани всички документи, необходими за участие в търговете за наемане на имотите. Всеки кандидат може да ги свали, да ги попълни и да ги изпрати до официалния адрес на компанията по пощата или по куриер.

„Агрион“ беше първата компания на пазара, която въведе търговете като най-справедлив инструмент за определяне на рентните нива. Преди това практиката беше крупните собственици пряко да договарят наемите с арендаторите от конкретно землище.

„Опцията за дигитално наемане на земя е част от дългосрочната стратегия за иновации на „Агрион“. С всяка изминала година клиентите ни се увеличават, тъй като сами се убеждават, че сделките със земя на „Агрион“ са най-честни и прозрачни на пазара. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече земеделски производители и собственици на земя избират „Агрион“ за партньор“, споделят от дружеството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.