1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. ЕК насърчава продажбите на земеделски продукти в трети страни

ЕК насърчава продажбите на земеделски продукти в трети страни

Участието на ЕС възлиза на 10,9 млн. евро

Европейската комисия одобри мерки за информация и насърчаване на продажбите на земеделски продукти в трети страни, съобщава Рапид. Страните членки бяха предали 24 програми за проверка. Седемте одобрени програми идват от Гърция, Италия, Полша и Португалия. При продуктите става дума за вино, плодове и зеленчуци, риба, месо, спиртни напитки и зехтин със запазени маркировки за произход и географски данни. Участието на ЕС възлиза на 10,9 млн. евро (50% от общия бюджет на програмите).

„Програмите на ЕС за насърчаване са ефективно средство за подобряване на видимостта на нашите продукти извън ЕС и за изтъкване на качеството и традициите, които се крият зад тях", заяви европейският комисар по селското стопанство Дачиан Чиолош.

„Както обявихме наскоро в нашия доклад за подпомагане на продажбите, настоящата информационна политика и политика на подпомагане на продажбите се проверява паралелно с разговорите за реформите в Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП) след 2013 г. С инструментите за насърчаване на продажбите трябва да де подаде на производителите ефективно средство и същевременно да се опита да се намалят административните тежести", обясни Чиолош.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.