1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Калифорния спира продажбите на кожи с косми

Калифорния спира продажбите на кожи с косми

Калифорния стана първият американски щат, забранил продажбата на нови продукти от животински кожи с косми. Търговията със стоки втора ръка остава позволена.

Забраната за производството и продажбата на кожените облекла е част от цял пакет закони за околната среда, подписани от губернатора Гейвин Нюсъм, и ще влезе в сила в началото на 2023 година. Дотогава търговците имат време да продадат стоката си.

Още през миналата година общинската администрация на Сан Франциско издаде такава разпоредба, няколко месеца по-късно примерът бе последван и от Лос Анжелис. След като впоследствие се присъединиха и други по-малки общини, сред които и столицата Сакраменто, щатските законодатели решиха забраната да важи за цяла Калифорния.

При подписването на закона губернаторът съобщи, че неговия щат заема лидерска позиция, когато става дума за защита на животните. В закона са включени и други мерки, които забраняват използването на диви животни като мечки, тигри, слонове и маймуни в циркови представления. Освен това законодателят постави и няколко вида животни под защита и забрани лова им. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.