1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Каним японци да произвеждат наше сирене

Каним японци да произвеждат наше сирене

За налагането на киселото мляко на японския пазар например били нужни много години

Японската корпорация „Мейджи" да инвестира в производството на българско саламурено сирене. Това е предложила водената от премиера Бойко Борисов делегация в Япония на президента на компанията Шикетаро Асано.

Шефът на фирмата, която има договор с „Ел Би Булгарикум" за използването на българската млечна бактерия, се срещна с Борисов и придружаващите го министри на работна вечеря в събота, съобщи в. "Монитор".

"Предложихме „Мейджи" да разшири гамата от продукти, които предлага на японския пазар и освен на кисело мляко, да заложи и на бялото саламурено сирене. Обяснихме, че то съдържа същите полезни вещества и може лесно да бъде наложено като продукт и марка на пазара", разкри подробностите около отправената оферта земеделският министър Мирослав Найденов.

Една от идеите била консорциумът да инвестира в завод за производство на традиционния български продукт, който да бъде изграден у нас. От „Мейджи" обяснили, че са необходими допълнителни проучвания. За налагането на киселото мляко на японския пазар например били нужни много години. Именно по тази причина щели да се състоят допълнителни разговори по темата.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.