1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Китай с тенденция да стане най-големият пазар на бира в света

Китай с тенденция да стане най-големият пазар на бира в света

През последните години в Поднебесната империя се наблюдава рязко увеличение на потреблението на пиво

Съвсем скоро - през 2017 година Китай може да стане най-големият пазар на пиво в света по данни на Euromonitor International. Към споменатия период китайският пазар ще изпревари американския, който към момента заема лидерската позиция. През 2013 година пазарът на пиво в Китай се е равнявал на  79% от американския.

По мнението на експерти до 2017 година той ще се увеличи с още 45% и ще надмине този в САЩ. През последните години в Поднебесната империя се наблюдава рязко увеличение на потреблението на пиво. Специалистите обясняват подобна тенденция с различни причини от демографски и макроикономически характер. Очаква се в периода 2013-2018 година доходите на местното население да растат с двуцифрени стойности всяка година. Това ще позволи увеличение на потреблението на бира. 

В същото време в САЩ се очаква спад на потреблението. Динамичното развитие на китайския пазар вече кара големите производители на бира в света да се насочват все по-често към него. Още в края на миналата година един от тях заяви, че разширява производството си в Китай, което ще му струва 250 млн. долара.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.