1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Приключи проверката на руските ветеринари на 32 български месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия

Приключи проверката на руските ветеринари на 32 български месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия

Повече български предприятия разширяват пазара на продукцията си

Тези предприятия са заявили интерес да търгуват на руския пазар. Очакванията на инспекторите от Националната ветеринарномедицинска служба са повечето от проверените предприятия да бъдат одобрени за износ на продукция за Русия.

Руските експерти ще обобщят и анализират събраната при посещението информация и ще я предоставят на Руската държавна комисия за одобряване. Руската мисия стартира на 17 август и се състоя по инициатива на Националната ветеринарномедицинска служба. На заключителна среща в НВМС руските ветеринарни инспектори обясниха, че едно от основните изисквания за достъп до руския пазар е предприятията да изпълняват нормите на руското законодателство за лабораторен контрол за остатъци в суровините като антибиотици, пестициди и др. вредни вещества.

“Сътрудничеството между Националната ветеринарномедицинска служба  и Руската федерална служба по ветеринарен и фитосанитарен контрол никога не е било на накова високо равнище. Бих искал да благодаря на руските си колеги за огромния обем работа, която свършиха в толкова кратки срокове. Така повече български предприятия получиха възможност да разширят пазара на продукцията си”, каза генералният директор на НВМС д-р Йордан Войнов. Българската и руската страна предвиждат да си сътрудничат и при обмяната на опит в сферата на лабораторния контрол.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.