1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Реколтата от пшеница в Европейския съюз ще се увеличи през 2011-2012 пазарна година

Реколтата от пшеница в Европейския съюз ще се увеличи през 2011-2012 пазарна година

Средният добив трябва да бъде на ниво от 5,5 тона от хектар

Реколтата от пшеница в Европейския съюз ще се увеличи с 1,1% през 2011-2012 пазарна година. Производителите на селскостопанска продукция във Франция и Великобритания възнамеряват да разширят площите и да увеличат производството, пише agrosaveti.com.

Реколтата от зърнени култури през следващия сезон може да нарасне до 127,9 милиона тона. Тази година експертите очакват да се получат около 126,5 милиона тона зърно.

Фермерите са подтикнати да увеличат производството поради високите цени на пшеницата през тази година. Увеличаване на площите за отглеждане на пшеница в следващата пазарна година се очаква не само в Обединеното кралство и Франция, но и в Португалия, Латвия и Литва. В останалите страни членки на ЕС площите засети с пшеница ще останат непроменени.

Според агенция Dow Jones, през следващият сезон площите, които са предназначени за пшеница се увеличат с 1% до 23 милиона хектара (56,8 милиона акра). Средният добив трябва да бъде на ниво от 5,5 тона от хектар.

Производството на ечемик може да се понижи с 0,5% до 54,8 милиона тона марка, а реколтата от царевица ще се увеличи с 0,6% до 55,8 милиона тона. Реколтата от рапица ще бъде с около 0,3 милиона тона повече от тази година. Площите, засети с маслодайни култури ще нараснат до 14,2 милиона хектара, в сравнение с 4,08 милиона хектара, засети през този сезон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.