1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Средните цени на пилешкото месо за страната остават без съществена промяна

Средните цени на пилешкото месо за страната остават без съществена промяна

В четири области борсовите цени на продукта се понижават в диапазона от 0,3% (София) до 2,2% (Монтана)

През периода на наблюдение (11 – 18 април 2012 г.) средните цени на едро и на дребно на пилешко месо за страната остават около нивата от предходната седмица, като само в отделни области са регистрирани по-значителни изменения.

Пиле-замразено

Предлагането на замразено пиле на борсите в страната е в ценовия интервал от 3,18 лв./кг (Ловеч и Русе) до 4,17 лв./кг (Разград). Повишение на ценовите стойности, в рамките на 0,3-2,2% се отчита в пет от областите, най-съществено в Разград, където е регистрирана и най-висока цена на едро за периода. В четири области борсовите цени на продукта се понижават в диапазона от 0,3% (София) до 2,2% (Монтана). Тези леки разнопосочни ценови колебания се компенсират и средната цена на замразено пиле за страната се запазва на нивото от предходната седмица.

През изминалата седмица, средно за страната, цената на дребно на замразеното пиле в големите търговски вериги (ГТВ) бележи незначително увеличение (с 0,2%) спрямо предходния период. По области, цените се движат в диапазона от 4,20 лв./кг (Добрич) до 4,70 лв./кг (Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен).

В преобладаваща част от областите цените на замразеното пиле в големите търговски вериги остават без изменение. Само в четири области продуктът поскъпва, по-значително в Разград, Силистра и Шумен (с по 3,6%), а по-слабо в Бургас (с 1,3%). Единствено в област Перник се отчита понижение спрямо предходната седмица с 2,2%.

Маржът между цената на едро и тази на дребно в ГТВ е в широките граници от 0,21 лв./кг (Силистра) до 1,52 лв./кг (Ловеч).

Целия материал за ценовия анализ на пазара на пилешко месо четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.