1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Търговците по интернет се оказват едни от най-големите данъчни нарушители

Търговците по интернет се оказват едни от най-големите данъчни нарушители

Служители на Националната агенция за приходите са направили десетки проверки

Търговците по интернет се оказват едни от най-големите данъчни нарушители са установили проверките през изминаващата година, съобщи Би Ти Ви. Служители на Националната агенция за приходите са направили десетки проверки, като са засекли укритите суми през най-големите куриерски фирми, които доставят стоки от интернет търговия и през които минават най-много суми с наложен платеж.

Така станало ясно, че масово онлайн търговците не знаят или се правят, че не знаят, че данъчните закони важат и за тях. "В над 80% от случаите сумите нито са осчетоводявани, нито са декларирани, нито върху тях са плащани данъци", коментира пред Би Ти Ви Росен Бъчваров от НАП.

От компютърните системи на посредниците – дистрибуторските или куриерските фирми, данъчните обаче събрали всички необходими им данни - кой, кога, каква сума е получил и за какво. Най-големият акт за годината на търговец, укрил оборот от интернет продажби, е за 70 000 лева, което означава, че печалбата му е била близо 350 000 лева.
 
От организациите за защита на потребителите казват, че законът допуска този вид доставки да са без касова бележка или фактура и това не ощетява купувачите, защото може да се направи с документа за наложен платеж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.