1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Втора среща на производителите с представители на търговските вериги се проведе във Велико Търново

Втора среща на производителите с представители на търговските вериги се проведе във Велико Търново

Около 100 фирми от хранително-вкусовата промишленост се включиха в изложението "Агропродукти-Експо 2013"

Около 100 фирми от хранително-вкусовата промишленост се включиха във втората среща-изложение "Агропродукти-Експо 2013", която се проведе на 27 април  (събота) във Велико Търново. Срещата-изложение се организира от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/, община Велико Търново, с подкрепата на Българската банка за развитие.

На изложението фирмите показаха мостри на своята продукция и установиха контакт, както с търговските вериги, така и с други участници в изложението. Инициативата е част от приоритетите на служебното правителство за подпомагане на малките и средните предприятия в условията на продължаваща криза.

Изложението беше официално открито от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, като във форума участваха още зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Виолета Лорер и кметът на старопрестолния град Даниел Панов.

Търговските вериги демонстрираха готовност за нови партньорства с родните производители на храни, като предоставиха повече информация за изискванията, на които трябва да отговарят продуктите им, за да бъдат доставяни в магазинната мрежа в страната или за износ на чужди пазари. Представителите на големите търговски изразиха също така и готовност да организират седмица на българските продукти в своите магазини.

В подкрепа на малкия и средния бизнес, експерти от ИАНМСП, МИЕТ, ДФЗ, ББР и други финансови институции предоставиха информация за допълнителните възможности за финансиране на бизнеса чрез публични и частни източници, както и съвети, и насоки за развитие на малкия и среден бизнес.

Изложението във Велико Търново е продължение на инициативата, която МИЕТ стартира в Пловдив на 20.04.2013. По време на срещата производители споделиха, че са успели да проведат срещи, за които преди им се е налагало да чакат месеци наред.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.