1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Значително се е повишила цената на пилешкото месо и сиренето във Видин

Значително се е повишила цената на пилешкото месо и сиренето във Видин

Увеличение се забелязва и в цената на чушките, ябълките и лимоните

Цените на хранителните продукти продължават да растат и през тази година, сочи анализ на Регионалния съюз на потребителите във Видин. С близо 2 лева е скочила цената на кравето сирене. През месец март миналата година, килограм краве сирене се е продавало на цена 3.10 лева. Сега се предлага на цена 4.80 лева за килограм, стана ясно на пресконференция, съобщава Агенция "Фокус".

Йордан Гергов, председател на Регионалния съюз на потребителите във Видин обясни, че значително се е повишила цената пилешкото месо през тази година. От 2.70 лева през миналата година, то вече се продава за 3.80 лева. Увеличение с 35 стотинки има при кравето масло, при бялото брашно също има покачване на цената от 70 стотинки на 1.10 лева. С 80 стотинки се е повишила и цената на олиото през тази година. Най-евтиното олио на потребителите излиза 2.90 лева. С 90 стотинки се е увеличила цената на килограм домати.

Увеличение се забелязва и в цената на чушките, ябълките и лимоните. "Килограм чушки могат да се намерят на цена – 5.20 лева, а ябълките и лимоните са на цена – 1.90 лева”, заяви Гергов. Той бе категоричен, че увеличението на цените на всички хранителни стоки се дължи на монопола на горивата и електроенергията. „Държавата може и трябва да въведе ред в собствения си пазарен двор. Време е Министерски съвет и Народното събрание да вземат мерки срещу всички спекуланти, ако искаме да има ред в ценообразуването в страната", бе категоричен председателят на Регионалния съюз на потребителите във Видин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.