1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Холандска фирма предлага дизайнерски пчелен кошер за дома

Холандска фирма предлага дизайнерски пчелен кошер за дома

Снимка:

Beehive прилича по-скоро на тонколона и е с футуристична овална форма

Много хора започнаха да отглеждат пчели в зелените части на градовете, но холандската фирма Philips отиде още по-далеч, предлагайки дизайнерски кошер, с който може да си отгледате рояк в хола и да си добивате мед, съобщи Би Ти Ви.

На външен вид Beehive, както е името на продукта, няма нищо общо с очуканите, боядисани в жълто и синьо къщички, с които са пълни дворовете на пчеларите. Кошерът на Philips прилича по-скоро на тонколона и е с футуристична овална форма.

Предлага се в две части, като едната се монтира към отверстие в стъклото на прозореца, така че да се осигури свободен достъп на насекомите до хола ви. На издадена поставка се разполага саксия с цветя, за да могат пчелите да кацат върху венчелистчетата.

Другата част е снабдена със секции, където пчелите да събират меда си. Оранжевият прозрачен корпус филтрира светлината, така че да тя да не пречи на животните, а в същото време стопаните да могат да наблюдават дейността им.

От дъното на кошера виси малко въженце, което като се дръпне, започва да излиза пушек, с който да се успокоят пчелите преди отварянето на уреда. Футуристичната разработка още не е пусната на пазара, но е част от новия проект на концерна – Microbial Home, който предвижда превръщането на домовете ни в миниатюрни екосистеми.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.