1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Конференция за предизвикателствата пред пчеларския сектор ще се проведе в Брюксел

Конференция за предизвикателствата пред пчеларския сектор ще се проведе в Брюксел

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие във форума

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров ще вземе участие днес – 5 декември, в конференция, посветена на предизвикателствата пред пчеларския сектор в Европа, съобщиха от МЗХ.

Форумът ще се проведе в Европейския парламент в Брюксел. В конференцията ще участват евродепутати, членове на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, експерти от европейски земеделски асоциации, както и представители на Европейската комисия.

След конференцията зам.-министър Димитров ще открие изложение на български пчелни продукти и вино, организирано от българския евродепутат Мария Габриел в Европейския парламент. Изложението има за цел да представи едно от богатствата на България, а именно разнообразните и качествени български пчелни продукти и вино.

Пчелари и винопроизводители от различни региони на страната ще предложат своите продукти, включващи няколко вида вино, мед, пчелно млечице, пчелен прашец, пчелен клей (прополис) и други. Предвидена е и дегустация на продуктите от посетителите на изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.