1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Рискове за пчелите свързани с растителното здраве

Рискове за пчелите свързани с растителното здраве

Насоки за работа с Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните дейности на БАБХ

На 28 януари от 15:00 часа ще се проведе онлайн семинар на тема: „Рискове за пчелите свързани с растителното здраве. Насоки за работа с Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните дейности на БАБХ".

Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието (Териториални областни офиси - Кюстендил и Русе), Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Институт по почвознание, агротехнологии и защита на растенията (ИПАЗР) „Никола Пушкаров“.

По време на онлайн семинара: участниците ще получат информация за различните фактори за намаляването на пчелите, за влиянието на пестицидите върху този процес и за прилагане на принципите на интегрираното управление на вредителите за опазване на околната среда и намаляване употребата на пестициди и в същото време за предпазване растенията от болести. Ще бъде представена информация и за новите моменти в Наредба №13 от 2016 г. за мерките за опазването на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, както и ще бъдат дадени практически насоки за регистрация и работа с Електронната платформа за оповестяване на растителнозащитните дейности (ЕПОРД) на БАБХ.

Програмата на събитието вижте в рубрика Предстоящо

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.