1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Национален фестивал на лимеца и живите храни ще се проведе във Велико Търново

Национален фестивал на лимеца и живите храни ще се проведе във Велико Търново

Празникът ще се състои тази събота, 14 септември

Единствен по рода си Национален фестивал на лимеца и живите храни ще се проведе във Велико Търново тази събота, 14 септември, в Изложбените зали „Р. Михайлов". Той се организира за втора поредна година от Националния съюз на билкарите, производителите и разпространителите на живите храни в България.

На фестивала ще има изложение на храни от лимец и практически знания за приготвяне на здравословни продукти. Известни лекари, учени от БАН, еколози, билкари и изследователи ще коментират физиологичната страна на древната пшеница.

Преди една година тук се проведе първият фестивал на лимеца, включен в програмата на международно здравно изложение. Сега организаторите са решили да проведат самостоятелен фестивал, за да поговорят повече за древната пшеница и нейното медицинско приложение.

Посетителите ще видят интересни демонстрации на замесване на хляб още от преди Христа, ще могат да опитат различни вариации на лимеца и ще се докоснат до най-причудливите му форми чрез щандовете на Билкария. Фестивалът ще бъде официално открит в 11,00 часа от Емил Елмазов, председател на Националния съюз на билкарите. Форумът ще продължи през целия ден при вход свободен.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.