1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Празник на мечката организират в Белица

Празник на мечката организират в Белица

Събитието е част от проект на Фондация „Информация и природозащита”

Празник на мечката ще се проведе в град Белица, Благоевградска област, съобщиха организаторите. Програмата предвижда премиера на мултимедиен продукт за кафявата мечка, възстановка на обичаите, свързани с Андреевден – честван като „Мечкин ден” в някои райони на страната, базар на местни храни и стоки, фолклорни изпълнения, детска занимателна програма за кафявата мечка, щандове с информация и представяне на услугите на туроператори и организации, работещи в сферата на туризма и опазването на природата и много други любопитни и забавни възможности за участниците от всички възрасти. Празникът цели да стимулира предприемаческия дух за развитие на туристически услуги, свързани с наблюдение на кафява мечка.

Събитието е част от проект на Фондация „Информация и природозащита”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Фонда за подпомагане на неправителствени организации, сформиран от страните от Европейското икономическо пространство – Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и осигуряването на програма, покани, щандове, техника, материали, храна за участниците, техническа и експертна помощ по провеждането на Празника са за сметка на организаторите.

За участие в събитието са поканени политици, парламентаристи, представители на страни и организации, които подпомагат опазването на природата и развитието на специализиран туризъм у нас, туроператори и предприемачи в туризма, журналисти, много туристи от цялата страна и района. Празникът ще се проведе на 27 ноември от 11.00 до 17.00 часа.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.